Cascavalul Danablu din Danemarca este una din cele mai aromate tipuri de branza din lume, realizata tot pe baza de mucegaiuri. Invetatorul Marius Boel a incercat initial sa copieze branza Roquefort, patentata în Franta, dar, pe parcurs, a abandonat ideea contrafacerii și si-a brevedat propria reteta.
Fasolea uscata fierbe mult mar usor daca se pune la muiat dirt-ajun, în apa rece.
Legumele trebuie fierte în apa sarata, dar numai atat cat lichidul sa le acopere, belsugul de apa spala substantele hranitoare.
Paienjenii din Cambogia se cresc special pentru a fi consumati, fiind mancati prajiti. Au o textura crocanta, iar unii considera ca au un gust asemanator cu al crabilor.
Se pune putina sare în tigaie inainte de a pune la fript carnea și grasimea ramane acolo, nu va mai sari pe pereti sau pe noi.
Puteti pastra cartofii în conditii optime daca în locul de depozitare se presara praf de var. Acesta absoarbe umezeala și distruge daunatorii.
Porumbul fiert este mai gustos daca în apa în care fierbe se adauga putin lapte (100 ml.) și o lingura de zahar.
Legumele verzi ca spanacul salata, fasolea verde, urzica, stevia, se fierb cu apa sarata.
Deoliciosii cartofii prajiti au fost inventati de George Crum, un indian nativ nordamerican.
Dulceata se pune mai intai într-un vas, acoperit cu un prosop umed, se lasa la racit, apoi se pune în borcane.