In nord-estul Thailandei, greierii cu oua sunt considerati o gustare extreme de delicioada. Acesti greieri sunt prinsi, inghetati, curatati, gatiti și sarati foarte putin. O cutiei de greieri cu oua poate fi cumparata cu mai putin de 6 dolari.
In Africa și în anumite parti din Indonezia, mancatul de termite face parte din stilul de viata al oamenilor. Astfel, termitele sunt stranse la inceputul sezonului ploios, cand celelate surse de proteine sunt putine și se consuma dupa ce sunt putin prajite.
Prajirea sau introducerea în grasime incinsa este total contraindicata atat la omul bolnav, cat și la cel sanatos, deoarece favorizeaza aparitia unor compusi toxici și degradeaza vitaminele.
Puteti prepara garnitura o data cu friptura daca imbracati friptura cruda cu fasii de cartofi fierti și dati pe razatoare, presarati usor pe toata suprafata carnii.
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.
Vreti sa va reuseasca intodeauna maioneza procedati în felul urmator: un galbenus foarte proaspatsi bine despartit de albus se pune într-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare și cateva picaturi de otet, se lasa astfel cateva minute, otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaceti cu lingura de lemn, amestecati un minut, pana vedeti ca galbenusul prinde a se intari, atunci adaugati treptat ulei, frecand în aceasi directie cu o lingura de lemn, în cateva minute, maioneza se ingroasa, acum puteti turna ulei fara teama ca maioneza se taie.
Sosurile în care se pune smantana, nu se fierb niciodata pe flacara ori în clocote mari. Vasul se aseaza peste altul cu apa ce clocoteste la foc domol și se amesteca fara intrerupere cu o lingura de lemn.
Carnea pregatita la cuptor cu este bine sa fie data cu putin suc de rodii sau miere diluata în coniac, vin sec sau apa pentru a forma o crusta rumena și crocanta.
Perisoarele se formeaza cu mana în apa rece pentru a nu se lipi de mana.
Pentru a inlatura usor solzi de peste se scufunda pestele în apa clocotita cateva minute inainte de a-l curata și solzii se vor desprinde foarte usor.
Maioneza va reusi fara nici un cusur daca toate ingredientele vor avea aceeasi temperatura.