Francezii consuma anual peste 500 milioane de melci.
Taieteii, macaroanele, pastele fainoase nu se mai prind de vasul în care fierb daca se adauga 2 linguri de ulei la fiet.
Laptele se poate pastra fiert, la loc racoros, cca 50 de ore daca se adauga 1g de acid boric la litru.
Exista un sos picant preparat din scorpioni macinati, impreuna cu diverse condimente thailandeze. Pasta de gandaci este condimentul perfect care sa completeze o tortilla, poate fi turnata peste orez sau peste alte insect delicioase pe care ai vrea sa le mananci.
Carnea la gratar nu se sareaza, dar se pune sare pe gratarul curat, incins bine.
Cel mai mare producator de ciocolata din lume, Barry Callebaut, a creat ciocolata Acticoa, cu un efect similar cu cel produs de Viagra, datorita cantitatii mari de flavonoide, responsabile de cresterea capacitatii fluxului sangvin.
Amestecat în salate, hreanul le va conferi acestora un gust deosebit.
Lalelele sunt comestibile: în functie de soi, gustul petalelor variaza de la un gust asemanator gustului de fasole, la gustul salatei. Motiv pentru care, în timpul crizei alimentare din cel de-al Doilea Razboi Mondial, lalelele au constituit o sursa de hrana pentru multi olandezi. Astazi, lalelele sunt folosite la aperitive și în unele salate. Si, pentru cei interesati: exista chiar și un vin din lalele.
Untul care se foloseste pentru ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baia de aburi. Focul il deterioreaza, ii schimba calitatea și aspectul.
Prajiturile și preparatele cu foietaj din comert ies perfect daca lasi aluatul sa se decongeleze incet. Il folosesti cind inca este foarte rece și umpluturile sunt cat mai uscate cu putinta.
Frisca proaspata se bate bine daca se adauga un albus de ou.