Bucătărie, Curiozități - Stiati Ca?!

Mobirise Website Builder

EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?! → Bucătărie / 36

  • spiral

    (17139)

    (17322) →

    Pentru ca ouale fierte sa se decojeasca usor, se trec prin apa rece, sau li se crapa coaja, apoi se pun în apa rece.


    Categorii: (1304) , (874)
  • space

    (17139)

    (17322) →

    Prospetimea oualor poate fi verificata daca sunt puse într-un bol plin cu apa. Daca plutesc la suprafata, inseamna ca sunt vechi, daca se scufunda, inseamna ca sunt proaspete.


    Categorii: (874)
  • the road

    (17139)

    (17322) →

    Pentru pastrare nucile se culeg cand sunt bine coapte și incep sa cada din pom. Se curata de coaja verde, se intind pe un loc uscat, la aer, peste o panza mai groasa, într-un singur strat. Se lasa cateva zile sa se usuce, intorcandu-le periodic, dupa care se tin într-un sac, în pungi, în pod, camara.


    Categorii: (874)
  • road

    (17139)

    (17322) →

    Untul pus la prajit nu se arde usor daca i se adauga o lingurita de ulei.


    Categorii: (874)
  • swirls

    (17139)

    (17322) →

    Midiile au un continut moderat spre bogat de vitamina B12, Seleniu, Iod, proteine și Zinc și scazut în calorii și grasim. Iodul ajuta glanda tiroida, care este responsabila cu starile de spirit și cu mentinerea greutatii; de asemenea Seleniul și Zincul ajuta glanda tiroida. Iar vitamina B12 intareste celulele creierului, ceea ce pe termen lung inseamna un creier care functioneaza la capacitate maxima.


    Categorii: (874)
  • people

    (17139)

    (17322) →

    Untul pentru prajituri, care urmeaza sa fie frecat spuma, trebuie mai intai taiat bucatele și pus într-un castron introdus pentru cateva minute în apa calda.


    Categorii: (1304) , (874)
  • sunset

    (17139)

    (17322) →

    Pentru a prepara o budinca mai cremoasa sau pentru a transforma o budinca obisnuita în terci, trebuie inlocuit laptele cu frisca.


    Categorii: (874)
  • elephant leg

    (17139)

    (17322) →

    Atunci cand sunt gatite, legumele inghetate în congelator trebuie puse direct în apa clocotita pentru a-si pastra valorile nutritive, nu le dezghetati, deci, inainte de a le prepara.


    Categorii: (1304) , (874)
  • dog

    (17139)

    (17322) →

    Sarmalele ies mai pufoase daca în apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.


    Categorii: (1304) , (874)
  • man

    (17139)

    (17322) →

    Rosu de cosenila sau carminul cum mai este cunoscut, nu este altceva decat o mixtura obtinuta prin zdrobirea unei insecte originara din Mexic - cosenila (coccus cacti). Colorantul, folosit de secole în tesatorii, este în prezent utilizat pe scara larga în industria alimentara. Il putem intalni în carne, jeleuri, prajituri, sucuri de fructe, inghetata sau iaurturi cu fructe. Din pacate, nu intotdeauna producatorii folosesc colorantul natural, obtinut din cosenila, ci apeleaza la carminul obtinut pe cale sintetica pentru 'inrosirea' alimentelor. Iar pe ambalaje rareori este precizat acest lucru.


    Categorii: (874) , (416) , (1536)
  • cosmos

    (17139)

    (17322) →

    Daca este tinuta într-un vas inchis ermetic, lintea poate fi pastrata pana la un an, într-un loc uscat și rece. Mai mult, calitatile sale culinare se imbunatatesc o data cu trecerea timpului.


    Categorii: (874)

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi