Ceapa nu mai provoaca lacrimi la curatat, daca în apropiere aprindeti o lumanare.
Borcanele în care se pune dulceata, gemul, pelteaua, compotul, se spala bine, se lasa la scurs, nu se sterg în interior, iar capacele sa se inchida ermetic.
Un ou de strut are nevoie de 2 ore de fierbere pana este gata.
Eschimosii si-au facut propria lor inghetata, numita akutaq, din grasime de ren, foca sau elan. Alte ingrediente sunt pestele, icrele de somon sau fructele de padure, fara zahar adaugat.
In cazul în care legumele se pregatesc sub forma de soteuri, apa în care au fiert se poate folosi la alte mancaruri (supe, piureuri etc.).
Smantana și frisca se pastreaza în frigider timp de 5 zile.
Nu trebuie sa puneti conservant în conserve caci le strica gustul. Puneti cateva pastile de aspirina pisata deasupra, este mai eficace, nu strica gustul și este folositoare sanatatii.
De obicei, tartele de fructe se mananca cu furculita. Daca vi se serveste tarta impreuna cu o furculita și o lingurita de desert, folositi furculita pentru a tine tarta, și lingurita pentru a o taia și a duce bucatile la gura.
Laptele tinut în lumina naturala isi pierde în doua ore aproape doua treimi din cantitatea de vitamina B.