Cartofi din camara nu incoltesc daca se pun langa ei și cateva mere.
Pentru a nu se arde partea de sus a checului trebuie acoperit cu o foaie de hartie umeda.
Spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare, ouale curate se strica mai repede și iau usor mirosurile din frigider.
Frisca batuta cu zahar, intrebuintata la torturi și la prajituri, trebuie bine scursa inainte de a fi folosita, deoarece zerul pe care il lasa strica atat gustul, cat și forma prajiturii.
Legumele radacinoase se pastreaza în frigider maxim 30 de zile.
Carnea mai scumpa cum ar fi ceafa, cotletul, muschiuletul, pulpa dezosata, este folosita pentru prepararea fripturilor, a gratarelor.
Pastele fainoase pentru salate nu se fierb mult, se strecoara, se stropesc cu putin ulei, se amesteca bine.
Supa de caine este asociata cu gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa de caine este, în schimb, o reteta californiana, cu raspandire în Australia, Malaezia și chiar unele tari europene. Carnea transata în felii marunte este servita alaturi de o supa de legume și condimente, din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul și ghimbirul. Este recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper rosu.
In Filipine se gateste Balut o delicatesa rara numai pentru cunoscatori. Balut se gateste din oua de rata tinute la incubator pana cand fetusul se dezvolta complet. Ouale cu fetusi de rata vii se fierb în apa clocotita.
Blaturile cu drojdie sunt fragede chiar și dupa cateva zile daca la coacere se adauga în coca o lingura branza de vaci.
Ceapa folosita pentru salate isi pierde iuteala daca inainte de a prepara salata, se taie sub forma de pestisori și se freaca cu putina sare.