Daca se lasa cate o gogoasa în ulei în timp ce se pun altele la fript, grasimea ramane limpede.
Locuitorii Damascului au voie sa manance carne de caine, pisica și magar pentru a nu muri de foame, intrucat nu-si mai pot procura alimente din cauza razboiului civil. Aceasta "dezlegare" a fost emisa de seicii și clericii tarii, care nu omit nici varianta de a manca și carnea cadavrelor, în cazul în care situatia se va agrava.
Daca nucile sau stafidele pe care vreti sa le puneti în cozonac sunt varate mai intai la cuptor, ele nu se mai duc la fund în timpul coptului.
Este bine sa puneti o lingurita de unt și sare în apa în care fierbeti pastele fainoase, nu se va mai forma spuma, iar pastele nu se vor lipi de vas.
Puteti lua masa în localul prezervativ aflat în Thailainda, denumit "Varza și prezervativ". Exista o varietate de prezervative pe pereti, interiorul are, de asemenea, prezervative pictate. O parte din profitul restaurantului este donat catre asociatiile de caritate.
Hakarl este un aliment gasit în general în Islanda care este obtinut prin eviscerarea unui rechin pelerin și fermentarea carnii. Anthony Bourdain, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, a spus ca hakarl este cel mai dezgustator lucru pe care l-a gustat vreodata.
Rantasul traditional nu este sanatos. Obtinerea unui rantas sanatos se prepara astfel: se rumeneste în tigaie uscata, fara grasime, dupa care se adauga apa rece, se incalzeste lichidul de baza al sosului (suc de rosii, zeama de supa de carne, sau supa de legume) si, cand fierbe, se rastoarna faina dizolvata, amestecand continuu, apoi se adauga ulei imediat, care se va fierbe în acel sos, iar la final se adauga sare și condimente aromate (cimbru, dafin, maghiran).
Orezul este delicios daca il amestecati, dupa ce a fiert, cu o jumatate de pahar de iaurt și mai picurati deasupra și putin suc de lamaie.
Inainte de a toca patrunjelul patrunjelul trebuie inmuiat scurt în apa fierbinte dupa care se toaca și astfel gustul i se accentueaza.
Strugurii fara seminte nu sunt o problema se mananca boaba cu boaba. Daca au samburi, acestia se scuipa în pumnul aproape inchis, și se pun pe farfuria de desert.
Fierberea legumelor în aburi inmoaie celuloza acestora mai bine, iar pierderile în vitamina C sunt mai mici.