Escamoles este o mancare mexicana ce se prepara din oua de furnici negre gigantice Liometopum. Se spune ca sunt foarte gustoase.
Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi, nu e bine sa se piseze în piulita pentru ca devin uleioase. De aceea se dau prin masina speciala de macinat nuci ori prin masina de tocat carne.
Painea uscata se improspateaza daca se inveleste cu o panza umeda, apoi se pune în cuptorul cald la foc mic, timp de 10- 15 minute.
Pielea de porc se mananca în destul de multe zone ale lumii. Pielea se prajeste sau se da la cuptor și se poate condimenta cu ardei iuti. Se poate intalni și în varianta murata.
Un mango servit intreg se taie pe lungime în jumatate, apoi în sferturi. Se fixeaza cu furculita în farfurie, cu coaja în sus, și se decojeste. Apoi se poate taia și manca cu lingura. Daca este servit deja taiat în jumatate, cu samburele scos dar coaja intacta, atunci se mananca cu lingura.
Pentru o carne de vita mai frageda trebuie marinata 30 de minute în maioneza inainte de preparare.
Sparanghelul contine cantitati mari de acid folic și de triptofan. Un nivel scazut de acid folic are o influenta asupra depresiei, potrivit unor cercetari facute pe acest subiect. În ceea ce priveste triptofanul, acesta este folosit de catre creier pentru a face serotonina, un neurotransmitator cu are un rol important în aparitia depresiei și a anxietatii.
Maioneza devine mai spumoasa daca atunci cand este gata se pune o lingura de apa rece.
Ceapa se pastreaza la un loc uscat, impletita în funii, sau vrac pe un loc plat, în asa fel incat sa nu fie suprapusa în straturi.
O jumatate de lamaie asezata cu partea taiata pe o farfuriuta cu sare rezista zile intregi fara a-si pierde sucul și prospetime, la folosire se spala.
Branza de orice fel se pastreaza cel mai bine sub un clopot de sticla. Ca sa nu mucegaiasca, se pun doua-trei cuburi de zahar sub clopot.