Rosiile moi devin iarasi tari daca sunt lasate vreme de 15 minute în apa rece, de la frigider.
Civilizatia Maya recolta, fermenta, prajea și macina semintele de cacao pentru a le transforma într-o pasta. Aceasta pasta era amestecata ulterior cu apa, ardei iute și faina de porumb pentru a crea o bautura spumoasa și condimentata, de ciocolata. Ca și mayasii, aztecii consumau bautura de ciocolata tot amara, condimentata cu arome, adaugand insa și achiete (semintele Copacului de Annatto), ceea ce a determinat ca textura sa devina rosie-sangerie.
Aluatul trebuie framantat cat mai mult pentru a deveni pufos, iar coca trebuie sa nu se rupa în timp ce este framantata.
Pastravii devin crocanti la prajit daca se cresteaza pielea din loc în loc și se presara pe ea un strat subtire de faina de grau.
Conopida isi va pastra culoarea alba daca în apa care fierbe se pune o lingurita de sare.
Sangele și fierea de sarpe sunt considerate o delicatesa în Jakarta centrala, unde acestea se prepara în scopuri medicinale. Metoda de preparare este urmatoarea: se taie capul sarpelui și se stoarce sangele într-un vas de sticla, se adauga fierea și apoi se serveste ca tratament impotriva problemelor respiratorii, problemelor de piele, dureri de burta sau indigestii. Curajul de a bea sangele care se scurge direct din corpul sarpelui este considerat o dovada de barbatie.
Exista o specie de ciuperci parazite Caterpillar Fungus, care creste pe larvele insectelor. Ciuperca intra în corpul omizilor, omorandu-le și mumificandu-le, pentru ca în primavara sa poata iesi din pamant prin corpul acestora. În unele tari aceasta ciuperca parazita se consuma impreuna cu omida moarta. Ciuperca este adesea folosita ca medicament pentru combatarea starilor de oboseala sau chiar cancer, de catre chinezi și tibetani, de asemenea este și un bun afrodisiac. Se mai poate folosi și ca ingredient pentru supe.
Capsunile nu se spala niciodata dupa ce li se rupe codita. Daca se spala dupa ce li se rupe codita, sucul și vitaminele se pierd în apa din vas sau din ghiuveta.
Pentru a nu se lipi pestele de folia de aluminiu sau foaia pergament trebuie unsa cu ulei inainte de a impacheta pestele.
Martipanul nu este doar un produs decorativ, ci și un energizant natural al organismului, util persoanelor care depun efort fizic sau psihic prelungit. Efectul energizant este datorat continutului bogate de migdale. Acestea reprezinta o sursa bogata de lecitina, o lipida esentiala creierului, care stimuleaza activitatea nervoasa și reuseste sa mentina organismul în forma.
Trufele se pot tine în stare proaspata o saptamana sau se pastreaza în borcane dupa ce au fost fierte cateva ore în apa cu sare.