Daca puneti în sosul de rosii o lingurita de zahar și una de mustar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat..
Daca friptura este usor arsa, laptele ii va lua gustul de ars imediat.
Ouale au un continut moderat spre ridicat de Zinc, vitamina B, Omega 3 și proteine. În plus, ouale nu doar ca energizeaza insa dau senzatia de satietate pentru o perioada lunga de timp.
Fontina este o branza consistenta, fina, usor elastica, originara din Vaile d'Aosta. Fontina are o aroma delicata de nud, combinata cu un usor gust de miere și adesea este servita topita.
Castravetii raman mai multa vreme proaspeti daca ii varati cu codita în apa, cam un sfert din castravete trebuie sa fie acoperit, apa trebuie schimbata zilnic.
Nu se spala niciodata varza acra inainte de a o gati, isi pierde toate substantele nutritive, adevarate medicamente.
Este mai bine sa spalati legumele și zarzavaturile în apa sarata, în modul acesta, indepartati sigur insectele, ouale și viermii ascunsi în ele și care sunt greu de vazut.
Haggisul este un preparat traditional scotian care se obtine din organe de oaie tocate, amestecate cu condimente și fierte în stomac de oaie.
Multe creme de prajituri cuprind în compozitia lor și faina, la preparare, chiar daca faina e turnata în ploaie, tot se formeaza coclosi, pentru a evita formarea lor, inversam operatia, se pune putin lichid peste faina și se amesteca, apoi alte linguri, pana ce faina curge și poate fi turnata în vasul cu lichid, astfel nu se va mai forma nici un cocolos.
Cascavalul Camembert se fabrica din lapte de vaca nepasteurizat, care matureaza mai multe saptamani în forme speciale, intorcandu-se pe o parte și pe alta, pana se acopera în intregime cu o crusta alba. A fost fabricat pentru prima oara de femierul Marie Harel, din Normandia, Franta, în anul 1791 (la doi ani dupa Revolutia Franceza).
Acidul fosforic este folosit ca acidifiant în unele bauturi. Consumat în exces, poate duce la pierderi de calciu și oase fragile, potrivit unor studii recente. Data viitoare cand iti va fi sete, nu pierde insa din vedere urmatorul aspect: acidul fosforic este foarte coroziv, putand fi folosit cu succes pentru indepartarea ruginei, slabirea unui surub sau curatarea motorului unui camion. Riscurile consumului de bauturi care contin acid fosforic asupra sanatatii au fost și sunt, inca, indelung comentate.