Sucul de mere nu se amesteca cu lingura de metal, deoarece i se schimba culoarea.
Borsul sau zeama de varza inainte de a fi puse în ciorba, se fierb separat, cu o ceapa.
Berea inceputa isi pastreaza spuma, daca e bine astupata și tinuta în frigider cu gura în jos.
Cea mai veche leguma folosita de om este varza.
Atunci cand fierbi oua, trebuie sa adaugu sare în apa. Astfel coaja nu va crapa.
Daca doriti ca painea de casa sa aiba coaja crocanta se unge cu apa rece ianinte de a o coace. Daca, dimpotriva se doreste o coaja moale, ungeti painea cu lapte sau smantana.
Metodele culinare nu trebuie sa distruga sau sa micsoreze factorii de nutritie pe care le contin alimentele.
Pestele se sareaza la sfarsit. La cel prajit în malai, se amesteca sarea cu malaiul, apoi se presara peste feliile de peste
Carnea de pasare se fragezeste cu o 1 lingura de alcool de 900, 1 lingura de condimente, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 pahar de ulei.
Soiurile de salam cu pielita uscata, care se desprinde greu trebuie inmuiate o jumatate de minut în apa rece, se vor curata extrem de usor.
Mahmureala de dupa un chef se rezolva consumand un ceai concentrat de menta. Menta mai este apreciata inca din antichitate ca un stimulator sexual. Mai este folosita pentru parfumarea branzeturilor.