Pentru a nu se lipi de aluat formele cu care sa taie aluatul: stelute, semilune, ovaluri trebuie de fiecare data inmuiate în faina.
Exista mai multe feluri de ulei: ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de dovleac, ulei de canepa, ulei de masline, ulei de nuci, ulei de migdale, ulei de avogado, ulei de alune, ulei de arahide sau ulei de susan. Uleiul de nuca se foloseste și în cosmetica, sau la lustruitul mobile.
Cojile de rosii, ramase de la bulion, nu trebuie aruncate. Se vor pune la uscat la umbra și se vor pastra în saculeti de tifon. Iarna, supa sau ghiveciul vor avea gust foarte bun prin introducerea unui pumn de coji de rosii uscate.
Este bine sa cumparati morcovii fara frunzele verzi, ele absorb umezeala din radacina carotelor, iar acestia devin seci.
Prima inghetata a fost facuta în China, în jurul anului 100, și continea gheata, lapte de bivolita, faina și camfor.
Daca aluatul dospit a crescut suficient și nu este timp pentru pregatirea lui, se poate intrerupe cresterea punand deasupra o hartie udata cu apa rece.
Daca pestele are miros de mal, trebuie spalat cu o saramura concentrata (apa cu sare) sau dat într-un clocot în apa cu otet (2 linguri de otet la 1 1 de apa) cu o ora inainte de a-l pregati.
Pasta Vegemite este o specialitate australiana constand într-o pasta neagra, sarata și produsa din extract de drojdie de bere, mirodenii și legume pisate. Se consuma pe paine prajita.
Gorgonzola este o branza cu mucegai traditionala provenind din Lombardia. Preparata din lapte de vaca, gorgonzola are o aroma distincta și o consistenta cremoasa.
Mierea de albine nu se mai lipeste de lingura daca inainte de folosire o inmuiati repede în ulei.
Dulceata se pastreaza mai bine și nu se zahariseste daca în timpul prepararii ei marginea vasului se va sterge cu o carpa curata, inmuiata în apa rece.