S-a inventat pizza cu un termen de valabilitate de 3 ani.! Pentru a rezista cat mai mult, cercetatorii americani au modificat aciditatea aluatului, a sosului și a cascavalului, astfel incat sa impiedice patrunderea oxigenului și a bacteriilor în produsul finit. Pizza are un termen de valabilitate atat de ridicat și gratie ambalajului din plastic și metal, care impiedica reziduurile din aer sa patrunda în interior.
Ricotta este un termen care tradus inseamna "re-fiert" și se refera la procesul prin care este preparata branza din lapte de vaca. Ricotta de buna calitate nu trebuie sa fie excesiv de uscata și de tare și are o consistenta fina, usor granulata. Este folosita atat pentru dulciuri, cat și pentru mancaruri.
Capsunile, fragii, zmeura, murele, dudele se spala sub un jet de apa, apoi se rup coditele.
Carnea devine mai moale, mai gustoasa daca în apa în care fierbe se adauga putin otet.
Uleiul de samburi de struguri este cel mai recomandat pentru prajirea în baie de ulei. Cel mai bun ulei din samburi de struguri este cel produs în sudul Frantei. Deoarece nu are un gust pregnant este perfect pentru sosuri de salate. Un alt avantaj este faptul ca maioneza pregatita în casa nu se va mai taia, daca folosim ulei de struguri.
Supele date prin sita se prepara fie numai dîntr-un singur fel de zarzavat, fie asociate, în cantitati egale, de exemplu : ceapa cu cartofi, telina cu cartofi, praz cu cartofi. Se prepara la fel ca și celelalte supe.
Pentru a nu se face cocoloase la preparare, cacaoa se freaca cu zaharul, cu putin lapte caldut, sau apa calduta.
Dulceata nu se zahariseste daca în timpul fierberii se spumeaza, se sterg marginile vasului cu o carpa muiata în apa rece.
Friptura este buna și rece, daca o serviti cu paine, mustar, ketchup sau hrean.
O banana mare contine în jur de 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi zilnic banane, deoarece u un continut ridicat de fibre și iti confera rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.
Spuma de albus creste pe masura ce se bate. Cand se tine de tel, aceasta este gata. Daca este batuta prea mult, spuma cade. Daca este oprita inainte de a fi suficient de legata, spuma nu mai creste în compozitia în care se incorporeaza. Deci, mare atentie!