Daca puneti dulceata în borcane cu capacfiletat, asezati-le pe rafturile camarii cu gura în jos, veti preveni astfel formarea "florii" de mucegai.
Merele taiate felii nu-si schimba culoarea daca sunt unse cu zeama de lamaie.
Ca sa capete aspect frumos, merele coapte se ung inainte de a fi introduse în cuptor cu putin unt (ulei), ele devenind lucioase.
Galbenusul de ou cu care se drege ciorba, trebuie frecat separat, într-un castron, cu putina ciorba fierbinte, daca il amestecam cu ciorba rece, el ramane crud, fara gust și urat la vedere, dand o ciorba indigesta.
Spanacul, salata, prazul, loboda, stevia se pun la fiert în apa putina în care s-a adaugato jumatate de lingurita de sare, sarea le conserva culoarea.
Gustul neplacut al cartofilor inghetati poate fi inlaturat prin tinerea acestora, inainte de preparare, în apa rece și fierberea în apa clocotita, cu sare și o lingura de otet.
Friptura din pulpe de curcan este mai frageda daca inainte de preparare se inlatura tendoanele.
Pe langa aromele clasice, mai exista inghetata cu ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon.
Mozzarella este o branza proaspata, apreciata mai mult pentru textura decat pentru aroma sa, aproape inexistenta. Este excelenta pentru pizza și felurite retete de paste, dar poate fi folosita și în compozitia a nenumarate salate.
Ouale de bibilica sunt mai hranitoare decat cele de gaina, iar din cauza cojii lor deosebit de tari ele se pot pastra bune de mancat aproape 1 an de zile.
Atunci cand se pregateste orice carne nu se pune niciodata sare la inceput, pentru ca se intareste carnea.