Cel mai mare cornet cu inghetata din lume a fost pregatit în Marea Britanie, la Gloucester, în 2012. Intreaga inghetata masura mai mult de 4 metri în inaltime și cantarea o tona. A fost nevoie de o luna intreaga ca sa fie inghetata la congelator.
In grasimea care a prins miros de ranced se pun 1-2 cepe rase cand se topeste.
Daca otetul din vin rosu este lasat mai mult la maturat, este mai bun. Aroma sa este mai puternica decat a otetului din vin alb. Il folosim pentru marinat carnea sau la pregatirea sosurilor și a salatelor (in cantitati mici).
Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din peste sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cuisoare, nucsoara și patrunjel verde.
Ficatul trebuie sarat doar cand este aproape gata, altfel se intareste.
Jeleul din carapace de testoasa mai este cunoscut și sub numele de Guinlinggao și reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din carapace de testoasa sunt renumite în medicina traditionala chineza, acolo unde acesta este recomandat în tratarea afectiunilor pielii și a bolilor infectioase.
Trebuie sa evitam sa mentinem alimentele mult timp în apa pentru spalare, deoarece astfel se pierd nutrienti.
Daca sosul este prea deschis la culoare, se adauga 1 lingurita de zahar, putina faina, se rumenesc impreuna.
Pentru prima data, painea a fost atestata la egipteni pe peretii cavoului unui faraon care a domnit acum 3.000 de ani i.e.n.
Pentru a fierbe lintea, trebuie sa folositi de patru ori mai multa cantitate de apa decat linte. De asemenea, este bine de stiut faptul ca boabele puse în apa care clocoteste sunt mai usor de digerat decat cele care fierb odata cu apa.
Frunzele marunte de cimbru pot fi scoase mai usor de pe crengute cu o furculita și se folosesc în mancarurile cu carne și varza sau în supe aromatice și salate. Dovleceii și rosiile sunt mai gustoase daca sunt asezonate cu cimbru. Daca nu gasim cimbru proaspat putem folosi crengutele uscate de cimbru pe care le gasim în piata.