Mentinerea legumelor în stare proaspata o vreme indelungata se face daca inainte de a fi introduse la frigider sunt asazate pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie pentru ca acestea sa absoarba umiditatea. Umiditatea excesiva grabeste alterarea legumelor și fructelor.
Cand laptele se branzeste la fiert, nu-l strecurati, lasati-l catva timp pe aragaz, pana se desprinde branza de zer, strecurati continutul prîntr-un tifon, pe care apoi legati-l de o lingura de lemn, deasupra unui vas, se lasa la scurs, se obtine o branza gustoasa, asemanatoare cu urda.
Daca nucile nu sunt bine pastrate, mucegaiesc, cel mai bine e sa le pastram într-un ciur de faina sau într-o plasa cu ochiuri stamte, asezate cat mai aproape de geam.
Spuma de albus nu se lichefiaza daca punem în ea zaharul în doua reprize: una cand incepem batutul, cealalta la final.
Prazul se conserva în nisip, ingropat pe jumatate, cu frunzele în sus, în lungul peretelui.
Supele, sosurile au gust mai bun daca dupa ce au fost luate de pe foc, li se adauga putin unt.
In Liban exista un local unde atmosfera de razboi este prezenta și în locul unde mananci. Bucatarii au casti militare, iar alimentele sunt invelite în hartie de camuflaj. În China exista restaurantul unde nu vezi ce mananci și esti lasat sa valorifici simturile gustativ, olfactiv și tactil.
Inainte de a praji cartofii, este bine sa ii scurgi de apa și sa ii stergi cu un servet uscat.
Daca se fierb paste sau orez, trebuie unsa marginea vasului pe interior cu unt ca sa nu dea lichidul pe afara la fierbere.
Tailandezii sunt renumiti pentru cultura și delicatesele lor, dar, de asemenea, acestia considera un deliciu ceea ce majoritatea oamenilor ar zdrobi....Gandacul....prajit, cea mai urata nevertebrata a devenit o gustare savuroasa..
Daca sunt puse fructele necoapte într-o punga de hartie impreuna cu un mar se va grabi procesul de coacere. Merele emana etilena, care accelereaza coacerea fructelor