Nu trebuie sa cumparati conserve care au partea superioara umflata, este o dovada ca sunt vechi.
Cartofi fierti se curata mult mai repede daca imediat dupa ce sunt scosi din apa fierbinte, se clatesc repede în apa rece.
Daca din greseala s-a facut mancarea prea sarata, se poate "repara" daca se adauga putin otet de mere, zahar, sau se fierb 1-2 cartofi în mancare.
Lamaile trebuiesc oparite inainte de intrebuintare, deoarece dau mai mult suc.
Vreti sa va garnisiti cozonacii cu migdale sau nuci Ca sa nu se desprinda, ungeti usor suprafata cozonacului copt cu putina apa, garnitura nu va mai aluneca.
Papaya se mananca tot ca un avocado, cu lingura.
Cascavalul Halloumi din Cipru este recunoscut datorita calitatii deosebite și prin faptul ca nu se topeste la temperaturi foarte inalte. A fost realizat petru prima oara de catre beduinii nomazi din orientul mijlociu, iar în Cipru a primit o forma comerciala și s-a inscris ca brand european. Se fabrica din lapte de capra și de oaie și este elastic la atingere, fiind una din delicatesele cautate în numeroase capitale cu pretentii.
Cand bateti carnea pentru snitele sau fripturi, fundul de lemn sa nu fie uscat, pentru ca absoarbe tot sucul, umeziti-l putin, inainte de a-l intrebuinta.
Blatul de tort prea uscat se tine inainte de insiropare într-un servet umed.
Daca vrei sa tai o ceapa și nu vrei sa lacrimezi, mesteca guma. Iti va proteja ochii și nu vei lacrima.
O lingura de apa fierbinte pusa în maioneza la sfarsit, cand e gata, o face sa fie mai uleioasa și sa se incorporeze mai bine în salate, în plus, ea tine mai multe zile, fara sa-si schimbe compozitia.