Daca vreti sa reparati maioneza taiata trebuie sa scoateti o lingura de maioneza taiata într-un castron separat, picurati incet în ea, frecand tot timpul, o lingura de apa calda, pana cand incepe sa se lege, se adauga apoi, putin cate putin, restul de maioneza taiata.
Carnea de porc se fragezeste cu o 1 lingurita condimente, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita suc de usturoi, 2 lingurite de mustar, 200 ml de vin alb, 1 pahar de ulei.
Cascavalul Emmental din Elvetia a fost realizat pentru prima oara în localitatea Emmental, langa Berna, în anul 1293 cand principatele romane nu erau inca nici intemeiate. Se recunoaste dupa gaurile mari din interior și aroma puternica, specifica produsuiu.
Exista zone pe glob unde creierul de maimuta este considerat delicatesa, consumandu-se chiar crud în unele parti ale Chinei. Descrierea servirii creierului de maimuta este oripilanta. Se aduce maimuta vie, într-un cos la masa, deasupra caruia se pune o placa de lemn cu o gaura în centru. Se scoate capul maimutei prin acea gaura, i se rade blana de pe cap, apoi cu ajutorul unei dalte și al unui ciocan se face o incize în varful capului, iar partea de sus a craniului este inlaturata. Cu o lingura se iau bucati de creier, care trebuie consumat inainte ca maimuta sa moara.
Pentru a combate mirosul puternic al cepei din mancare, trebuie adaugat putin patrunjel în compozitia preparatului.
La garnisirea preparatelor puteti folosi coaja de lamaie insiropata. Pentru aceasta aveti nevoie de 2 linguri de zahar și 2 linguri de apa pe care le fierbeti timp de 1 minut. În acest sirop fierbeti apoi feliile subtiri ale unei lamai timp de 4 minute.
Un start subtire de gris adaugat intre blat și fructe va absorbi sucul acestora din urma.
Daca alaturi de cartofii pe care ii puneti la fier adaugati și bucatele de ceapa, nu doar ca piureul de cartofi va deveni mai gustos, dar va deveni mai pufos, iar daca vreti sa dati lovitura, adaugati la urma o lingura de branza rasa.
Ouale de rata nu se intrebuinteaza la prajituri deoarece albusul lor e gras și nu se bate spuma.
Mentinerea prospetimii branzei se poate face prin freacarea cu putin ulei sau unt peste branza cu rolul de a previi uscarea și craparea acesteia.
Exista origami de mancat. Unii producatori vand aluat subtire din care se pot modela cocori pentru ca platoul cu aperitive sa arate bine. Chiar și desert din origami exista, sub forma de figurine de origami, în special cocori.