Fructele cu samburi se pastreaza în frigider o saptamana.
Orezul are un gust deosebit daca inainte de a-l fierbe il clatiti în putina grasime sau în unt.
Pizza Hut a aparut în 1958, cand doi americani, fratii Dan și Frank Carney, au imprumutat 600 de dolari de la mama lor și au deschis într-o cabanuta inchiriata pizzeria la care au visat. Cum pe frontispiciu era loc doar pentru 9 litere, restaurantul s-a numit Pizza Hut (hut - cabanuta).
Fructele sau ouale inghetate isi recapata valoarea alimentara daca se pun într-un vas cu apa rece în care s-au adaugat 1-2 lingurite de sare și se lasa pana se dezgheata.
Usturoiul nu se pastreaza la frigider deoarece capata un gust amarui.
Pentru ca ardeii sa-si pastreze culoarea și dupa preparare, li se adauga putina zeama de lamaie.
La supele-creme, faina nu se prajeste, ci se amesteca în grasime și se toarna imediat în pireul de legume.
Kardamomul este importat de obicei din India , face parte din aceeasi familie cu ghimbirul, se foloseste la condimentarea preparatelor pe baza de carne.
Varza nu se acreste prea tare, daca în vasul unde e conservata se introduce o bucata de lemn de mestecam bine spalata.
Daca ai pus prea multa sare în supa, adauga un cartof - acesta va absorbi sarea în exces.
Piersicile, prunele și nectarinele se taie în jumatate sau în sferturi și li se scoate samburele cu cutitul. Pot fi decojite, dar este perfect acceptabil sa le taiati în bucatele, cu pielita pe ele, și sa le mancati cu tacamurile de desert.