Sofranul este cel mai scump condiment din lume. Pretul unui kilogram de sofran este de aproximativ 4000 de dolari, insa poate creste în functie de calitate.
Branzeturile merg foarte bine cu vin, pe cand cascavalul merge cu bere.
Tarhonul este una dintre ierburile folosite pentru a prepara cunoscutul condiment frantuzesc: "ierburi fine", alaturi de patrunjel, arpagic și hatmatuchi. Omletele, branzeturile și untul sunt aromate cu acest condiment. Frunzele de tarhon mai sunt folosite la murat legumele, în tocanite de legume sau în retetele de pui cu smantana.
Toate ingredientele folosite la pregatirea cozonacilor trebuie sa fie aduse la temperatura camerei, iar drojdia trebuie sa fie neaparat proaspata.
Inainte de servire carnea preparata se va lasa sa se raceasca un pic pentru a capeta gust și aroma.
Italia are în momentul de fata peste 30.000 de pizzerii.
In orice aluat de prajitura care se prepara din mai multe oua, unul dintre ele poate fi inlocuit cu 1 lingura de smantana, de lapte, sau sifon.
Faina de porumb (malaiul), se incinge la caldura, iar la umezeala se mucegaieste. Se pastreaza la loc uscat, aerisit, plat, în ambalaj de hartie, panza. Periodic se aeriseste, se cerne inainte de folosire.
Martipanul nu este doar o simpla pasta de zahar, colorata și modelata dupa inspiratia și bunul plac al bucatarilor. Este un produs consistent, bogat în gustul și aroma inegalabila a migdalelor, ingredientele principale din compozitia lui. Formula complexa dupa care este preparat martipanul contine intre 28% și 33% migdale de cea mai buna calitate.
Pentru a da o usoara aroma de usturoi mancarii, da pe fundul farfuriei cu un catel de usturoi și apoi pune în ea salata sau diverse garnituri.
Cartofii raman albi daca se adauga în apa în care fierb 1-2 lingurite de otet.