Maslinele din borcan rezista mai mult daca în lichidul care le acopera se pune o felie subtire de lamaie.
Daca ai adaugat prea multa grasime mancarii, nu trebuie decat sa adaugi un cub de gheata. Gheata va atrage grasimea și astfel o poti scoate mai usor din mancare.
Budinca neagra este un salam special, cu sange, umplut pana la grosimea potrivita, pentru a se inchega cand este racit. Cunoscut și sub denumirea de salam cu sange, a fost certificat intaia oara în 1868, aparent, influentat de Blutwurst-ul german. Principalul ingredient este sangele de porc sau vita, iar umplutura tipica include carne, grasime, cartof dulce, ceapa, castane și fulgi de ovaz.
Zarzavatul vested isi revine daca este tinut cateva ore în apa rece cu o lingura de otet.
Marul crud se potriveste de minune în salate cu telina, andive, morcovi, sfecla, varza și anghinare.
Pentru a taia oul fiert se inmoaie lama cutitului în apa rece și astfel galbenusul nu se va mai faramita.
Legumele verzi, ce se pot consuma ca atare, au mai multe vitamine în frunzele mari, de la baza. În mediu acid (otet, lamaie) calitatile clorofilei se distrug rapid
Cel mai bun caviar este dat de nisetru, un peste care traieste în apele Marii Negre și Marii Caspice.
Maioneza poate fi pastrata mai bine în borcane de sticla cu capac, tinute în frigider sau la gheata.
Exista cartofi albastri. Acestia au în componenta un antioxidant foarte puternic, antocianina care reduce inflamarea creierului. Acest antioxidant reduce riscul de aparitie a depresiei si, în plus, ajuta memoria. Datorita continutului de iod, cartoful albastru ajuta și glanda tiroida.
Prajiturile nu se ard deasupra daca atunci cand sunt în cuptor pe la jumatatea coptului, se aseaza peste ele o hartie alba, groasa, unsa cu unt sau ulei.