Daca ati folosit coaja lamailor la prajitura și vreti ca sucul lor sa dureze mai mult Puneti-le, asa decojite cum sunt, în apa putin sarata.
Mancarea afumata se goleste repede continutul într-un vas curat fara sa folosesti ustensile. Pur și simplu se rastoarna vasul afumat peste cel curat, iar mancarea deja prinsa sau cu miros de fum va ramana în vechiul vas.
Conopida ramane frumoasa, alba, daca în apa în care o firbeti adaugati un paharel de lapte.
Otetul de orez este mult mai deschis la culoare decat alte tipuri de otet, plus ca gustul sau este și el mai bland. Orezul special pentru sushi este aromat cu acest otet inainte de a fi folosit în rulourile cu peste și legume. Poate fi inlocuit cu otet de mere indulcit cu putin zahar.
Pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, modurile în care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare în Filipine se afla insa intestinele de peste. Acestea se servesc crude si, de cele mai multe ori, sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa și condimente. Poate ca nu ar trebui sa ne mire acest fapt daca ne gadim ca, în Europa, acum mai putin de doua secole, icrele, cu exceptia caviarului, erau aruncate odata cu organele interne ale pestelui, pe motiv ca sunt murdare.
Prin faptul ca japonezii sorb supa destul de galagios arata aprecierea și respectul fata de gazda.
Pentru a obtine o friptura suculenta, trebuie sa impachetati carnea în aluat de foietaj inainte de a o introduce în cuptor.
Cascavalul Mascarpone din Italia este un sortiment vechi, datand din secolul al XVI-lea. Acesta are aspect de crema foarte groasa, produsa din smantana incalzita la 85 grade, tratata cu acid tartric maturata la frigider. Italienii folosesc aceasta crema ideosebi pentru asezonarea deserturilor și a prajiturilor.
Morcovii splati bine se pot folosi în preparate fara a le mai indeparta coaja, pentru ca contine un procent mare de vitamina D.
Compotul de mere este mult mai gustos daca la fierbere se adauga în el o bucatica de unt.
Varza este mai bine sa fie gatita cu untura, caliti-o putin în unsoarea incinsa, puneti putina apa, lasati-o sa se inmoaie pe foc mic, e mult mai gustoasa decat atunci cand este gatita cu ulei.