Busuiocul era considerat planta sfanta în India și folosit doar pentru ceremonii religioase. Frunzele de busuioc sunt folosite astazi în mai toate bucatariile lumii, dar italienii par sa-i fie cei mai devotati. Sosul pesto, pizza margherita și salata caprese nu pot fi pregatite ca la carte fara el.
Pentru ca mainile sa redevina din nou albe dupa muncile gospodaresti acestea se maseaza cu o pasta preparata dîntr-un cartof fiert amestecat cu o lingurita de glicerina și cu zeama de la o jumatate de lamaie. Aceasta pasta se poate pastra cateva zile.
Branzeturile se servesc la sfarsitul mesei, inainte de desert, dupa care pot urma fructele.
Pireul de cartofi se bate cu laptele caldut, cel rece il inegreste.
Anghinarea foarte populara în bucataria italiana se gaseste într-o multitudine de varietati și forme: incepand cu plantele tinere, subtiri, care se gatesc și se consuma integral, și pana la anghinarea uriasa, globulara, pretuita pentru miezul sau carnos ce poate fi preparat în nenumarate feluri. Este adesea folosita în combinatie cu paste fainoase, pe post de antipasto sau pentru pizza.
Pentru un orez pufos, alb, se adauga o lingurita de suc de lamaie la litru de apa. Pentru a-i adauga aroma în plus și valoare nutritiva mai mare, orezul se fierbe în lichidul pastrat de la fierberea vegetalelor.
Borsul are un gust mai bun daca inainte de fierbere se adauga sare.
Zmeura, capsunile, murele și fragii se pastreaza în frigider maxim 2 zile.
La mancarea din orez, ceapa se taie marunt, se caleste bine, se adauga orezul, pregatit ca mai inainte, la sfarsit se pune bulionul, verdeata.
Branza se rade fara sa se sfarame daca inainte de folosinta o puneti pe o hartie, la congelator, vreme de 30 minute.
Fructul Durian este un fruct comun în Singapore, miroase atat de urat, incat e ilegal sa mergi cu el în transportul public din unele tari asiatice. Mirosul a fost comparat cu cel de canal sau de gunoi în putrefactie. Totusi, gustul e mult mai bun decat mirosul.