Poti inlocui pesmetul cu nucile pisate pentru un gust mult mai bun și delicat.
Gulia, rasa marunt, se amesteca cu sare, ulei, ceapa sau praz crud, se garniseste cu masline, cu ceapa prajita sau felii de ou rascopt (fiert tare).
Pentru a incalzi mancarea, se adauga 1-2 linguri de supa, zeama de carne, sau apa.
Rosiile se curata mai usor de coaja daca sunt scufundate în apa care clocoteste.
Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina și a-l praji este tinut 5-10 minute în lapte.
Cartofii noi sunt buni prajiti; pireul se face din cartofi vechi.
Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi nu se piseaza în piulite, pentru ca devin uleioase, ele trebuie date prin masina de tocat nuci sau prin masina de tocat carne.
Pentru a gati o friptura de pui la cuptor suculenta, crocanta trebuie sa se aseze în cuptor, la sfarsitul prepararii, un vas cu apa fierbinte. De asemenea carnea se unge în prealabil cu zeama de lamaie, sare, piper, unt sau untura, boia, condimente
Pancetta este kaiserul italian, insa cu o aroma ce nu poate fi egalata de kaiserul obisnuit. Disponibila și în varianta afumata, este de obicei folosita taiata în felii sau în cubulete.
Toate salatele verzi se stropesc cu zeama de lamaie și cu ulei.
Aluatul pentru tarte va fi mai fin și mai gustos daca adaugi în compozitie mar ras.