Primele doze de bere au fost comercializate în 1935.
Cafeina a fost pentru prima data izolata din cafea în 1820.
Calvados este un rachiu din cidru, produs în nordul Frantei și în Normandia. Pentru producerea cidrului sunt utilizate 48 de soiuri și varietati de mere, la care se pot adauga pere, în proportie de 15 %. Acest amestec de fructe este strivit în prese speciale, iar lichidul obtinut, filtrat și lasat sa fermenteze, se lasa la invechit timp de aproximativ 6 luni. Dupa aceea, poate fi distilat în alambicuri speciale. Rachiul obtinut va fi lasat la invechit în butoaie din lemn de gorun sau de castan. Pe etichetele sticlelor aflate în comert este indicata durata invechirii: Trois Etoiles, Trois Pommes pentru varietatile de Calvados vechi de 2 ani; Reserve, Vieux pentru o vechime de pana la 3 ani; V. O., Vieille Reserve, 4 ani; V.S.O.P., Gran Reserve, 5 ani; Extra, Napoleon, Hors dge, de la 6 la 10; Age Inconnu, peste 10 ani de invechire. La fel ca pentru toate distilatele frantuzesti, producatorul are, în plus, posibilitatea de a amesteca rachiuri din ani diferiti, în proportii variabile, punand în vanzare produsul cu indicarea pe etichete a celui mai tanar rachiu folosit.
Prima fabrica romaneasca de bere a fost construita la Timisoara, în 1718, cu scopul de a filtra apa orasului care la acel moment nu era potabila.
Intre 1888 și 1891, afacerea privind productia bauturii Coca-Cola a fost cumparata de Griggs Candler, un om de afaceri din Atlanta, pentru doar 2.300 de dolari. Pana în 1895, bautura era deja în expansiune nationala, construindu-se fabrici în Chicago, Dallas și Los Angeles.
Babeasca neagra vechi soi autohton este raspandit în prezent în plantatiile viticole din sudul Moldovei, în podgoriile Odobesti, Cotesti, Panciu, precum și în judetele Galati și Vrancea. Vinurile de Babeasca neagra fac în general parte din categoria celor de consum curent, avand o tarie alcoolica de 10 -11°. Ele au o culoare rosie-vie cu nuante stralucitoare, sunt lejere și fructuoase, prezinta o buna aciditate. De o solida reputatie se bucura vinul de Babeasca neagra produs în podgoria Nicoresti din Moldova, care se incadreaza în categoria vinurilor cu denumire de origine.
In 1985 compania Coca-Cola a incercat schimbarea gustului și în ciuda testelor de dinainte, în timpul carora voluntarii s-au declarat multumiti de noul gust, odata introdusa pe piata, noua bautura a fost un adevarat esec, ceea ce a dus la o reintoarcere la reteta clasica.
In China exista vin din serpi. Acestia sunt pusi în vin de orez în sticle speciale și sigilate, apoi sunt lasate timp de 5 ani inainte de a fi consumate. Se stie ca aceste vinuri contin substante foarte nutritive și este foarte apreciat ca bautura alcoolica!
In lume exista mai mult de 20.000 de feluri de bere.
Pulque este o bautura alcoolica traditionala originara din Mexic, bazata pe sirop fermentat de aloe, aceasta dateaza din perioada aztecilor, fiind una dintre cele mai vechi cunoscute..
Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.