Carenta de sodiu din organism poate fi combatuta band bere dîntr-o halba pe buza careia a fost presarata sare de bucatarie.
Vinurile spumoase sunt absorbite mai rapid în sange datorita dioxidului de carbon pe care il contin, "rapunandu-ne" astfel mai repede.
Numele chimic complet al cafeinei este 1,4,7 - trimetilxantina, iar formula ei este C8H10N4O2.
Aroma secundara este data de compusii volatili produsi în cursul fermentatiei alcoolice. Fermentarea vinurilor albe la temperatura scazuta favorizeaza mentinerea în vin a compusilor de aroma.
In Danemarca, berea nu numai ca se bea, ci se și intinde pe paine. Jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale în Danemarca și se consuma cu paine sau în combinatie cu fructe și branza.
Primii sportivi care au consumat Coca-Cola au fost ciclistii. Campionul mondial Bobby Walthour a și facut reclama acestei bauturi într-un ziar, în 1909.
Grasa de Cotnari face parte din vechiul sortiment al podgoriei Cotnari, unde se cultiva de peste sapte secole. Se pare ca are o origine comuna cu soiul Furmint care sta la baza producerii vinurilor de Tokay. Vinurile de Grasa fac de multa vreme faima podgoriei Cotnari și se plaseaza în varful ierarhiei vinurilor romanesti. Ele se obtin în anii favorabili din struguri culesi la stafidirea boabelor,a tacati de mucegai nobil (ciuperca Botrytis cinerea), cu continut ridicat în zaharuri (peste 240 g/l). Strugurii se vinifica separat sau în amestec cu alte trei soiuri (Feteasca alba, Tamaioasa romaneasca și Francusa), producand vinuri demidulci sau dulci specifice podgoriei. Vinurile de Grasa de Cotnari sunt impresionante prin calitatea lor, au o tarie alcoolica de 12 -12,5°, un continut ridicat în zahar, o culoare galben-aurie cu tenta verzuie,insusiri specifice de aroma, buchet generos care capata nuante complexe prin invechire.
Sucurile de portocale, caise piersici daca nu sunt suficient de dulci se poate adauga miere de albine pentru indulcire.
De-a lungul timpului, cercetarile au dovedit ca vinul rosu contine peste 250 de substante chimice periculoase pentru organism.
Cea mai veche fabrica de whisky din lume se afla în Irlanda și a inceput sa produca mult cautata licoare în anul 1657.
Cafeaua la pachet inceputa isi pastreaza mai bine aroma daca este pastrata într-o cutie de plastic, la frigider.