In Mexic exista bere din rosii sau popular "chela" iar în zilele fierbinti se bea cu gheata, lamaie și un varf de sare . Unii adauga suc de rosii și obtin asftel "michelada".
Feteasca alba este un vechi soi romanesc, prezent de foarte mult timp în cultura și bine adaptat conditiilor de clima din podgoriile tarii noastre. Se crede ca a fost obtinut prin selectie populara din soiulFeteasca neagra. Este soiul care detine în viticultura romaneasca cele mai mari suprafete (peste 23.000 hectare). Datorita valorii sale, se cultiva în majoritatea podgoriilor, mai ales incele din Moldova și Transilvania. Produce vinuri seci sau demiseci, cu continut echilibrat în alcool (tarie 11,5 - 12°) și aciditate, caracterizate prin mare finete. La Cotnari, din soiul Feteasca alba se obtin, în anii favorabili, vinuri demidulci și dulci naturale prin vinificare separata sau într-un sortiment devenit traditional. Este bine apreciata calitatea vinurilor de Feteasca alba obtinute în podgoria Tarnave (la Blaj, Jidvei, Medias), precum și în podgoriileAlba, Aiud, Lechinta, Iasi.
In forma sa pura, cafeina este o pudra alba, cristalina.
Urmarile nocive ale consumului de vin sunt: intoxicatia etilica acuta sau cronica în caz de exces, agitatie, logoree, irascibilitate, agresivitate, depresie nervoasa, coma alcoolica, tulburari cardiovasculare, iritatii la nivelul mucoasei gastrice și intestinale, variatii ale temperaturii corpului.
Bauturile aperitive ca de exemplu cherry, palinca de prune, cockteil-ul se servesc la o temperatura de 10°C 12°C.
Ginul de ienupar sau porumbar (sloe gin) nu este gin, ci lichior preparat în baza pomusoarelor de plante vizate.
Desi reclamele au fost difuzate doar în SUA și Marea Britanie, febra Whassup. (BUDWEISER) a cuprins intreaga lume, spoturile circuland prin intermediul Internetului
Vinul e un mediu steril datorita aciditatii, alcoolului și PH-ului. Agentii patogeni nu se pot dezvolta în vin; pe vremuri unii oameni obisnuiau sa amestece apa suspecta de poluare cu vin.
Cateva pahare de vin baute din cand în cand reduce considerabil riscul bolilor coronariene la persoanele peste 40 ani.
Pe vremuri, vinul era utilizat în scop terapeutic, în tratamentul starilor diseptice, în anemii și în combaterea insomniilor. La greci, Hippocrattes recomanda vinul ca medicament în caz de pneumonie, debilitate fizica, muscaturile serpilor veninosi, precum și în vindecarea plagilor deschise. Prin cantitatea sa apreciabila de zaharuri, vinul are deosebite calitati nutritive și energetice. Acesta furnizeaza organismului 700 cal/l. De asemenea, vinul contine multe vitamine: A, B1, B2, PP și saruri minerale: P, Fe, K, Na, Si, a, Mg, Mn.
In ciuda faptului ca era un foarte abil om de afaceri, Candler nu a realizat ca Coca-Cola isi va realiza adevaratul potential cand va putea fi cumparata la sticla. Astfel în 1899, doi avocati, Benjamin F. Thomas și Joseph B. Whitehead, au cumparat dreptul exclusiv de a imbutelia și vinde bautura pentru suma de 1 dolar.