Bourbon whiskey trebuie sa contina 51% distilat de porumb. Initial a fost produs în tinutul Bourbon (Kentucky, SUA),iar acum este produs și în alte state ale Confederatiei. Este lasat sa se invecheasca în butoaie, mai ales de gorun american, carbonizate în interior. Canadian whisky - whisky-ul canadian este, de cele mai multe ori, un amestec de distilate de secara cu alte distilate de cereale și alcool neutru. Corn whisky - produs în Statele Unite, este obtinut cu o concentratie de porumb de cel putin 80%. Partea ramasa este compusa din secara incoltita, ovaz, orz și malt de orz.
Chicha, una dintre cele mai vechi bauturi de pe planeta. Este realizata din porumb în unele tari din America de Sud, dar și din alte plante în diverse regiuni, daca în urma cu mii de ani Chicha era consumata frecvent, mai ales în randul populatiei Inca, acum aceasta se fabrica doar în cateva orase mici, din Peru, Bolivia, Colombia, Ecuador și Costa Rica.
In secolul al 16-lea, în Anglia, berea facea parte din micul dejun.
Ordinea servirii vinurilor este urmatoarea: vinurile seci se servesc intotdeauna inaintea celor dulci, vinurile albe seci, inaintea celor rosii seci, vinurile rosii seci inaintea celor albe dulci, vinurile tinere inaintea celor vechi, vinurile usoare inaintea celor mai pline, vinurile reci inaintea celor ce sunt deja aduse la temperatura camerei.
Armagnac este distilat din vin produs în Franta, în regiunea Midi-Pyrenees, departamentul Gers, partial în departamentul Tarn-et-Garonne și partial în Haute-Garonne. Acest vast teritoriu se imparte în trei zone de productie. Prima este cea care produce asa-numitul Bas-Armagnac, sortimentul cel mai frecvent folosit în Occident, și are în cuprinsul sau zona cea mai pretuita, Grand-Bas; acest sortiment și subsortimentul respectiv reprezinta elita acestui pretios distilat, cu rachiuri foarte fine și parfumate. În a doua zona, numita Tenareze și situata mai în centrul tarii decat cea dinainte, se produc sortimente de tuica parfumate și dense. A treia, cea mai intinsa, situata în sud, este Haut-Armagnac, unde se produc distilate mai putin pretioase, dar mai agresive, destinate utilizarii în productia de lichioruri sau ca rachiu pentru conservarea fructelor în alcool. în functie de zona de productie și de timpul de invechire a distilatului, pe eticheta de comercializare a produsului exista diferite mentiuni: Trois Etoiles, Coronnes, Monopole, Selection de Luxe, cand rachiul este vechi de cel putin 3 ani; V.O., V.S.O.P., cand rachiul este vechi de cel putin 5 ani; Extra, Hors dge, Napoleon, Vieille Reserve, X.O., cand produsul depaseste 5 ani (10, 15, 20 etc). Tot pe etichete poate fi mentionata amestecarea unor distilate cu vechime diferita: în aceste cazuri, denumirea folosita se refera la rachiul cu vechimea cea mai mica.
Pinot gris a aparut în Romania în perioada urmatoare invaziei filoxerice, soiul se cultiva în prezent pe osuprafata de cca 3.200 hectare. A fost introdus mai ales în podgoria Murfatlar, în Dealu Mare și în podgoriile Transilvaniei (Tarnave, Aiud, Alba). Are insusirea de a acumula cantitati mari de zaharuri în procesul de maturare a strugurilor. Vinurile, de tip sec sau demisec, uneori demidulci, au o tarie alcoolica de 11,5 -12,5°, sunt pline, robuste, echilibrate, cu personalitate imprimata de o aroma specifica de soi care evolueaza într-un buchet valoros prin invechire. La Murfatlar se produc vinuri de Pinot gris dulci, de desert, de o calitate exceptionala.
Vanzarea berii a inceput în anul 1200 i.e.n. în regiunile pe care se afla astazi Germania.
Bulele de aer ce se formeaza cand turnam sampanie într-un pahar se datoreaza distorsiunilor (uneori microscopice) de pe suprafata sticlei paharului.
Temperatura optima de servire a vinurilor este urmatoarea: vinurile albe: seci, demiseci, demidulci, dulci, precum și vinurile roze se servesc la o temperatura cuprinsa intre 8°C și 10°C, uneori chiar 12°C, vinurile rosii usoare, mai putin extractive, se servesc la temperaturi cuprinse intre 12°C și 15°C, vinurile rosii pline, puternic extractive se servesc la o temperatura cuprinsa intre 16°C și 18°C.
Un cocktail pe baza de sampanie care a facut furori a fost cel inventat special pentru lansarea în 2000 a noului magazin Prada din New York - sampanie în care se lafaiau batoane de scortisoara și o picatura de lichior de migdale.