Cachasa este bautura nationala braziliana, obtinuta, la fel ca marea majoritate a distilatelor din trestie de zahar (vezi rom), prin fermentarea și distilarea ulterioara a melasei.
In vechiul Babilon, femeile berar erau de asemenea și preotese.
Omul poate trai doar cu bere. Aceasta contine toate mineralele necesare supravietuirii.
Aroma primara are un caracter olfactiv care vine de la struguri, din miezul bobului, dar mai ales din pielita bobului. Ea este cea care cu ajutorul careia se poate recunoaste soiul-materiei prima, aroma primara confera prospetine vinului.
Una dintre cele mai cautate bauturi alcoolice din lume este vinul de Burgundia care se adreseaza celor mai rafinate gusturi și cunoscatorilor în materie de vin..
Prima fabrica de bere din Bucuresti a fost deschisa în 1809.
Whisky- ul trebuie servit la temperatura camerei insa fara a lipsi de pe masa cuburile de gheata. Acesta se serveste într-un pahar special numit tumbler.
Primul magazin cu cafea a fost infiintata în Syria, în Damasc în anul 1530.
Aroma data beri de hamei, depinde de varietate și utilizare. Hameiul fiert cu berea ("hamei amarui") produc o amaraciune în timp ce hameiul adaugat mai tarziu da un fel de "aroma de hamei" (ultimele 10 minute din fierbere) și "aroma de hamei" (ultimele 3 minute din fierbere sau mai putin) cu un grad de amaraciune mai scazut. Adaugarea hameiului dupa fierbere, un proces cunoscut ca și "adaugarea hameiului uscat" adauga putina amaraciune. Hameiul nefiert da doar o amaraciune slaba. Impactul amaraciunii dupa o anumita cantitate de hamei este specificata în unitati de amaraciune.
Intr-un bar bine utilat se poate prepara cca 17864392788 de diverse cocktailuri din multimea de bauturi tari.
Vinurile de calitate superioara sunt produse din varietati de struguri cu potential ridicat, provenite din regiuni viticole bine definite. Aceste vinuri sunt vandute sub denumirea podgoriei sau a regiunii viticole, cu sau fara mentiunea tipului de strugure utilizat, vinurile vandute cu utilizarea numelui strugurelui folosit trebuie sa contina cel putin 85% din varietatea respectiva.