Vinul contine mai mult de 700 componente chimice identificate. Probabil foarte multe dintre ele contribuie în mod semnificativ la realizarea aromei, facand din vin unul din cele mai complexe componente ale meselor noastre.
Exista o bautura traditionala coreeana (se consuma și în China) ce foloseste ca ingrediente vin și pui abia nascuti de soarece. Se spune ca aceasta bautura minunata intareste și tonifiaza organismul.
Culoarea majoritatii vinurilor rosii este data de pielita bobului de strugure. Sucul majoritatii strugurilor este limpede, vinurile rosii trebuind fermentate impreuna cu pielitele pentru a se extrage culoarea.
Renumita companie americana producatoare de bere, Dogfish, a apelat la arheologie pentru a produce un nou tip de bere. Aceasta produce berea dupa o reteta folosita în China, cu peste 9.000 de ani în urma.
Cafeaua dobandeste o aroma grozava daca puneti în ibric și o bucatica de ciocolata.
Pinot noir se cultiva în aceleasi areale cu Cabernet Sauvignon. Produce vinuri cu tarie alcoolica în jurula 12°, de culoare rosie-caramizie, catifelate, rotunde și fructuoase.
Vinurile spumate pot fi servite inaintea sau dupa celor nespumate, dar nu intre ele.
In toata lumea exista peste 20.000 de feluri de bere care sunt imbuteliate în 180 de feluri. De la normala, slab alcoolizata, pils, amara, crema de bere și bere neagra.
Canadienii au inventat berea din gheata. Acest sortiment este obtinut prin inghetarea berii și filtrarea cristalelor de gheata, determinand astfel cresterea continutului de alcool.
Tequila nu contine nici un fel de viermi. Omida fluturelui Hipopta Agavis, care eronat este considerata vierme, se afla în componenta altei bauturi mexicane, meskale, care este produs din cu totul alta planta decat tequila.
Beethoven era de-a dreptul fascinat de cafea și numara cate 60 de boabe pentru a-si pregati o singura ceasca de cafea perfecta.