Vinul alb poate fi pastrat limpede și proaspat fara a-i adauga sulf prin adaugarea a cinci litri de lapte la o suta de litri de vin, laptele trebuie sa fie de vaca proaspat muls, efectul pe care-l are laptele este acelasi cu al sulfului care limpezeste vinul si-l mentine, nepermitindu-i sa se oteteasca, dandu-i chiar un usor iz dulceag, placut la gust.
Acum 5000 de ani în Egiptul Imperial al faraonilor, berea era un important aliment în dieta zilnica.
Berea consumata dupa lapte constituie un laxativ extrem de eficient.
Se comercializeaza apa de robinet din New York purificata. O intreaga declaratie de intentie se gaseste pe eticheta produsului care spune totul. An dupa an, companiiile de imbuteliere ne-au spus ca apa lor este cea mai sanatoasa și mai benefica pentru sanatate. Au cheltuit miliarde de dolari pe marketing pentru a ne face sa credem ca avem nevoie de ape exotice provenite din glaciari arctici, insule tropicale sau vulcani europeni. Cu imaginatie și trucuri publicitare ne-au facut sa credem ca marcile pe care le bem ne definesc statutul social. Noi suntem din New York și vrem o schimbare onesta. A venit vremea sa gandim și sa incercam o noua forma de a bea.
Cognac este distilat din vin, produs în Franta, în departamentele Charente, Charente Maritime, Dordogne și Deux Sevres, aflate în vestul tarii. În functie de conditiile climatice si, mai ales, de tipurile diferite de soluri, au fost stabilite sase tipuri de podgorii: Grande Champagne, unde se produc cele mai bune rachiuri, numite Premier Cru du Cognac, destinate unei invechiri indelungate; Petite Champagne, unde sunt produse rachiuri fine și foarte apreciate, destinate unei invechiri prelungite; Borderies, unde se produc rachiuri delicate destinate în cea mai mare parte unor combinatii cu primele doua; Fins Bois, unde se produc rachiuri usoare și destul de cautate, destinate unei maturari nu prea indelungate și amestecate, dupa aceea, cu rachiuri mai consistente; Bons Bois, unde se produc rachiuri mai populare; în sfarsit, Bois Communs sau Bois Ordinaires, unde sunt produse rachiuri pentru amestecuri din care rezulta lichioruri sau se folosesc la conservarea fructelor în alcool. în functie de timpul de maturare în butoaie sau în faza de amestecare și luand în considerare varsta celui mai tanar rachiu utilizat, vom gasi urmatoarele inscriptii pe etichete: Trois Etoiles, care indica un amestec de coniac în care cel mai tanar are 3 ani de invechire, iar varsta medie a produsului imbuteliat este de 3-5 ani; V.S.O.P., V.S.O., V.O., Reserve indica un amestec de coniac în care cel mai tanar a fost tinut 5 ani la invechire, iar varsta medie a distilatului este cuprinsa intre 10 și 15 ani; inscriptiile Napoleon, Vieille Reserve, Cordon Bleu, Extra, Triomphe, X.O. indica un amestec de coniac în care distilatul cel mai tanar a fost tinut la invechire mai mult de 7 ani și varsta medie a produsului este cuprinsa intre 15 și 20 de ani. Cand pe eticheta apar cuvintele Fine Champagne Cognac, inseamna ca produsul a fost completat cu distilate provenite din Grande Champagne și din Petite Champagne.
Dioxidul de sulf a fost folosit ca sterilizant și agent antimicrobian în procesul realizarii vinului inca de pe vremea romanilor. Desi nu a fost specificat pe etichete pana de curand, e un compus traditional și aproape universal folosit în producerea vinului.
Vinul spumant, este cel mai predispus sa-si schimbe calitatile daca este pastrat într-un loc unde bate soarele sau unde este foarte multa lumina. Nu este nici o problema daca tineti o sticla de vin spumant la lumina, atata timp cat aceasta este nedesfacuta. Daca intentionati sa va delectati cu el cateva zile dupa ce l-ati deschis, atunci mai bine pastrati-l în frigider. Tineti cont și de faptul ca vinul alb, fie el spumant sau nu, este și mai predispus sa-si schimbe atributele sub influenta luminii sau a caldurii soarelui. Prin urmare, orice varietate de vin alb trebuie tinuta fie într-un dulap inchis și racoros, fie în frigider.
Marele scriitor Honore de Balzac bea aproximativ 40 de cafele pe zi.
Berea isi are originile în Egiptul antic și Mesopotamia.
Cea mai veche reteta din lume este cea pentru bere. A fost scrisa acum 4000 de ani pe o placuta de lut de vechii mesopotamieni.
Hameiul este floarea de Humulus lupulus, un agent de stabilitate în bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-positive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere în fermentarea berii.