Cabernet Sauvignon originar din Franta, este în prezent bine fixat în sortimentul tarii noastre, bucurandu-se de apreciere intrucat produce vinuri rosii de cea mai inalta calitate. Detine în prezent o suprafata de cca 11.500 hectare, intalneste conditii bune de cultura în arealele viticole cu climat mai calduros din jumatatea de sud a tarii, în mod deosebit în cateva podgorii din Muntenia și Oltenia (Dealu Mare, Samburesti, Dealurile Craiovei, Severin, Plaiurile Drancei),din partea de vest a tarii (Minis, Recas) și din Dobrogea (Murfatlar, Istria-Babadag, Tulcea). Vinurile de Cabernet Sauvignon au o calitate impunatoare, impresionand prin culoarea lor rosie-intensa, prin extractivitate, vigoare, buchet bine dezvoltat prin invechire. Ele sunt seci,iar taria lor alcoolica se situeaza intre 12 -12,5°. Ating apogeul calitativ dupa o maturare lavas de aproximativ 2 ani, urmata de invechire la sticla de cel putin 6 luni.
Sam Adams Utopias este una dintre cele mai rare beri din lume, cu un gust subtil de caramel, zahar ars, prune și vanilie, este necarbogazoasa și poate fi servita la temperatura camerei. Raritatea acestui sortiment de bere este data și de continutul de alcool de 25%, datorat unei drojdii speciale care, spre deosebire de o drojdie normala, produce mai mult de 10% alcool.
Alcoolul etilic de origine viticola este un produsul obtinut exclusiv prin distilare și rectificare, pornind de la vin, pichet, distilat de vin, tescovina de struguri, distilat de tescovina și drojdie de vin. Concentratia alcoolica minima este de 95,5% volume.
La sfarsitul secolului 17, alocatia saptamanala pentru elevii de toate varstele de la o scoala din Anglia consta în 2 sticle de bere pe zi. Berea era mult mai sigura și mai buna la gust decat apa potabila disponibila, care adesea provenea din rauri poluate. Berea era de asemenea comuna la locul de munca.
Riesling Italian cu origine incerta, soiul a patruns în plantatiile din Romania inaintea invaziei filoxerice. El beneficiaza în prezent de o larga raspandire (ocupa peste 20.000 hectare), intalnindu-se în podgoriile din Transilvania, în cele din Moldova (cu exceptia zonei nordice), în Muntenia siOltenia. Produce vinuri seci cu tarie alcoolica de 11 -12°, pline, ferme, echilibrate gustativ, cu buchet care evolueaza bine prin invechire la sticla.
Cafeaua prajita, de calitate buna, are culoarea tutunului, galben-ruginiu. Bobul este mat, aspru la pipait, tare, daca il aruncam pe masa, sare. Cand cafeaua este prea lucioasa, e semn ca a fostunsa cu grasime, ca sa i se mareasca greutatea.
In tarile din nordul Europei (Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia), berea se consuma, cel mai des, calda sau chiar fiarta.
Strugurii și vinul "imprumuta" și "impart" diverse arome de la ierburi, condimente etc.. De aceea degustatorii folosesc cuvinte ca "piersica", "vanilie" pentru a le descrie.
Cercetatorii Universitatii Rutgers din New Jersey au ajuns la concluzia ca efectele cancerigene ale expunerii la razele ultraviolete de tip beta pot fi prevenite daca se consuma moderat cofeina, dar în acelasi timp este nevoie și de exercitii fizice.
Vinul "respira" prin doagele butoaielor. Oxidarea controlata constituie procesul de imbatranire sau maturare al vinului.
In anii 80 compania Coca-Cola a introdus și Diet Coke, deoarece intreaga lume era cuprinsa de febra fitness-ului.