Calea Lactee este proiectia Galaxiei noastre pe sfera cereasca.
Apogeul (cel mai apropiat punct de planeta) satelitului Mimas este de 189.176 km.
Timpul calatoriei de pe Pamant pana la Marte ar dura 66,5 ani daca viteza de deplasare ar fi de 100 km/h.
Viteza de rotatie la ecuator a planetei Mercur este de 10,892 km/h.
Romania a fost prima tara care a construit avioane în serie. La Chitila, utilizindu-se cele cinci hangare și ateliere de constructii și reparatii avioane, printre cele mai moderne la vremea respectiva.
Spre deosebire de celelalte planete din sistemul nostru solar, Venus se roteste în sens invers, de la vest la est. Ca dimensiune, este putin mai mica decat Pamantul, insa este total diferita. Aici, temperaturile ajung pana la 4600 C, iar norii provoaca ploi de acid sulfuric. Pe Venus, ziua dureaza mai mult decat anul venusian.
Soarele este de 332.900 ori mai masiv decat Pamantul și contine 99,86% din masa intregului Sistem Solar. Aduna la un loc, prin forta sa gravitationala, toate corpurile ce fac parte din acest sistem.
Cea mai batrana planeta cunoscuta are 12,7 miliarde de ani. Numele planetei este Matusalem (Methuselah), iar cel de catalog este PSR B1620-26 b fiind la ora actuala cea mai batrana planeta cunoscuta din Univers. A fost descoperita în 1993 în constelatia Scorpionului, aflandu-se la nu mai putin de 12.400 de ani-lumina departare de Pamant și orbiteaza, atentie, în jurul a doua stele, un pulsar și o pitica alba care formeaza impreuna o asa-numita stea binara. Matusalem s-a format la doar 2 miliarde de ani dupa Big Bang, fiind astfel cu aproximativ 8 miliarde de ani mai în varsta decat Pamantul. Acest fapt certifica ideea ca mai pot exista și alte planete mai batrane decat Pamantul și pe care este posibil ca viata sa fi aparut deja daca nu a și disparut intre timp.
Pamantul este cea mai densa planeta din sistemul nostru solar.
Diametrul satelitului Europa este de 3.121 km.
Pe Marte se afla cel mai inalt munte al sistemului solar, Olympus Mons (26.000 m altitudine), precum și cel mai mare canion, Valles Marineris, lung de 10.600 km și lat de 8.500 km.