In apropiere de statia Tokyo a fost expus o reproducere a faimosului tablou cu chipul lui Van Gogh. Mozaicul a fost realizat din 2.070 tricouri polo, în 24 de nuante.
Vanatorii din Epoca pietrei, stramosii poporului Khoisan din zilele noastre, au realizat picturile din Bushman. Ele descriu scene de viata, fiind pictate pe stanca. Aceste picturi sunt raspandite pe intreg teritoriul statului Zimbabwe și sunt cunoscute sub numele de "picturile Bushman".
Grupul pop suedez ABBA a refuzat o oferta de 2 miliarde de dolari pentru a se reuni.
Palatul Istana Nurul Iman este cel mai mare palat din lume, cu 1788 de incaperi. A fost construit pentru sultanul din Brunei.
Biserica Manastirii Voronet a fost ridicata în anul 1488, în doar 3 luni și 3 saptamani, reprezentand un record nu doar pentru acea vreme, ci și pentru perioada actuala, fiind o adevarata bijuterie arhitectuala realizata într-un timp atat de scurt.
In ciuda faptului ca este recunoscut astazi ca unul dintre cei mai importanti pictori din istorie, Vincent Van Gogh a reusit sa vanda în timpul vietii un singur tablou: Via rosie din Arles.
Faimoasele picturi rupestre din pestera de la Lascaux (Franta) au o vechime de mii de ani. Ele au fost insa descoperite abia în anul 1940 de catre doi tineri aflati în cautarea cainelui lor, care cazuse într-o crapatura a solului. Turistii nu pot insa admira picturile originale. Acestora le este prezentata o pestera din apropiere, în care au fost reproduse desenele preistorice.
Prima carte publicata a fost Epopeea lui Ghilgames, scrisa în anul 3000 i. H.. Cartea a fost scrisa folosind alfabetul cuneiform, bazat pe simboluri.
Manastirea Polovragi a fost ridicata la inceputul secolului al XVI-lea, în stil bizantin, fiind o manastire de maici. Situat la 55 de kilometri de Targu-Jiu, asezamantul are de asemenea hramul "Adormirii Maicii Domnului" și se afla în localitatea Polovragi, în apropiere de Cheile Oltetului și de Pestera Polovragi.
Bestseller-ul secolului XV era o carte erotica numita "Povestea celor doi iubiti". Carte, ce este citita și astazi, era scrisa de Aeneas Sylvius Piccolomini. Numele poate nu va pare cunoscut dar el a devenit mai tarziu Papa Pius al II-lea.
Cel mai scump tablou din lume la aceasta data costa cel putin 250 de milioane de dolari. Aceasta a fost suma platita de familia regala din Qatar pentru un tablou pictat de Paul Cezanne, "Jucatorii de carti", tablou cumparat de la un foarte bogat om de afaceri grec, George Embiricos, decedat în 2011. Se pare ca incepand din 2014, tabloul va fi expus în cadrul galeriilor apartinand Muzeului National al Qatarului.