Curiozități - Stiati Ca?! - Sport-16887


EduCulturaCuriozități - Stiati Ca?!StiațiCă: Clasificare: Tematică:


fantasy

Prima campioana nationala este, cum era de asteptat, o echipa din Anglia. În anul 1888, anul desfasurarii primului campionat din Anglia, titlul a fost adjudecat de formatia FC Preston North End. Interesant este faptul ca aceeasi echipa a castigat atunci și Cupa Angliei, reusind prima “dubla” din istoria fotbalului de pretutindeni. În plus, Preston a castigat cupa fara a primi vreun gol în meciurile disputate (record neegalat pana în prezent), iar campionatul l-a castigat fara a fi invinsa în vreun meci. Performanta de a castiga un campionat fara a pierde nicio partida a fost egalata, totusi, de Arsenal Londra în sezonul 2003 – 2004 (de mentionat faptul ca Arsenal a disputat 38 de partide în timp ce Preston a jucat numai 22).

In aceasi categorie: Curiozități - Stiati Ca?! - Sport

  • locomotive

    Sport-26895

    Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic (1986) este prima editie organizata într-o tara ce a mai gazduit turneul final, dupa ce Columbia a fost refuzata din motive scocio-economice (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport, Țări
  • fantasy

    Sport-30077

    Faimosul pugilist Melankomas, originar din Caria, o regiune din Turcia de astazi, a fost neinvins în cariera sa, fara sa loveasca adversarul și fara sa fie lovit (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport
  • fire and water

    Sport-20223

    La campionatul mondial de fotbal din anul 1938 (Franta) portarii au folosit pentru prima oara sepci și genunchiere (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport
  • spiral

    Sport-19904

    A trebuit sa treaca 66 de ani dupa infiintarea primului club de fotbal din Europa, mai precis în anul 1923, pentru ca o echipa de pe Batranul Continent sa efectueze un turneu în America de Sud (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport
  • orion nebula

    Sport-25555

    La Campionatul Mondial de Fotbal din Anglia (1966) dupa ce a fost eliminat în meciul cu Chile, argentinianul Antonio Rattin a calcat pe covorul rosu al reginei Elisabeta a II-a (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport
  • locomotive

    Sport-16890

    La campionatul mondial de fotbal din anul 1958 (Suedia) a fost singura editie la care au participat cele patru natiuni din Marea Britanie: Anglia, Scotia, Irlanda și Tara Galilor (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Sport, Țări

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi