Curiozități - Stiati Ca?! - Copaci și Plante-27817

stationery

Cel mai periculos copac este Machineel-ul de pe coasta Caraibelor și Florida Everglade, fiind o specie ce secreta o seva extrem de otravitoare și acida. La contactul cu pielea, seva produce o eruptie severa (basici). în cazul contactului cu ochii, e posibila orbirea, iar consumul fructelor cauzeaza eruptii cutanate și dureri severe. inca din secolul al XVI-lea exploratorii spanioli care au ajuns în Americi cunosteau “proprietatile” copacului.

In aceasi categorie: Curiozități - Stiati Ca?! - Chimie

  • fractal

    Știință-17242

    Piatra ponce este singura roca care pluteste pe suprafata apei (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Apă, Chimie, Natură, Știință
  • butterfly

    Corpul Uman-29781

    Plasma contine în proportie de 77-81% apa în care se gasesc substante organice azotate (aminoacizi, albumina, globulina, uree, creatinina), glucide (glucoza), lipide (colesterol, acizi grasi), elemente minerale (Cl, Na, K, Ca, Mg, I, Fe, carbonati, etc.), enzime (fosfataze acide sau alcaline) hormoni, diversi produsi ai metabolismului (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Apă, Chimie, Corpul Uman, Sănătate
  • abstract

    Știință-22185

    Unii oameni de stiinta considera ca miezul lichid al planetei, care are în componenta metale precum fierul și nichelul, da nastere campului magnetic datorita dispunerii și miscarii sarcinilor electrice din compozitia atomilor acestor elemente chimice (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Chimie, Știință
  • reading

    Obiceiuri-29556

    Fumul iesit pe Cosul Capelei Sixtine este colorat cu substante chimice și indica daca a fost ales sau nu noul papa (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Chimie, Natură, Obiceiuri
  • elephant leg

    Știați Că!?-28649

    Tetraclordibenzo p-dioxina sau TCDD este cel mai otravitor dintre cele 75 de dioxine cunoscute și de 150000 de ori mai puternic decat cianura (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Chimie, Lume, Știați Că!?
  • season

    Știință-15387

    Cei mai multi dintre noi am fi extrem de suparati daca tema de la scoala ne-ar exploda în fata și s-ar faramita într-o multime de bucati (...)


    Curiozități - Stiati Ca?!: Chimie, Natură, Știință

Distribuie aceasta pagina!

Stirile Scurt Pe Doi