Civilizatia Maya recolta, fermenta, prajea și macina semintele de cacao pentru a le transforma într-o pasta
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Civilizatia Maya recolta, fermenta, prajea și macina semintele de cacao pentru a le transforma într-o pasta
Fasolea verde trebuie sa fie proaspata și sa fie gatita imediat, deoarece tinuta la frigider mai mult de doua zile, ea devine toxica și provoaca indigestii carora, adesea, nu li se banuieste cauza (...)
Daca o supa sau o friptura este prea sarata se adauga cartofi cruzi taiati (...)
O delicatesa, în Japonia, este carnea de cal cruda, denumita “basashi” (...)
In zonele mediteraneene, localnicii obisnuiesc sa combine gustul dulce al pepenelui cu cel sarat al branzei feta, obtinand astfel o delicioasa salata (...)
Ouale cu coaja crapata se pot fierbe, daca le inveliti în folie de aluminiu (...)
Pentru borsuri, zarzavatul se fierbe mai intai în apa cat cuprinde zarzavatul, iar borsul se adauga numai dupa ce a fiert bine zarzavatul (...)