Chiftelutele devin mai zemoase daca în carnea tocata se amesteca o lingurita de branza de vaci
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Chiftelutele devin mai zemoase daca în carnea tocata se amesteca o lingurita de branza de vaci
Ciresele pot “scapa” de viermi daca sunt lasate în apa, fara codite (...)
Merele și perele taiate felii, pregatite pentru compot isi pastreaza culoarea initiala daca imediat dupa curatire se introduc în apa cu otet, apoi se scot și se pun în alta apa la fiert, otetul nu influenteaza gustul compotului (...)
Nu trebuie sa aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le în forma pentru cuburi de gheata din congelator (...)
Impiedicarea intaririi și faramitarii zaharului brun se poate face daca acesta este pus într-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar și este introdus la frigider (...)
Exista mai multe feluri de ulei: ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de dovleac, ulei de canepa, ulei de masline, ulei de nuci, ulei de migdale, ulei de avogado, ulei de alune, ulei de arahide sau ulei de susan (...)
Zeama în care au fiert legumele și care ramane de prisos nu se arunca, ci se intrebuinteaza la pregatirea sosurilor (...)