Alimentele nu se fragmenteaza în bucati prea mici, deaorece aceasta duce la pierderi importante de vitamine
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Alimentele nu se fragmenteaza în bucati prea mici, deaorece aceasta duce la pierderi importante de vitamine
Inainte de a da la cuptor o prajitura în care s-au pus mere rase este bine sa fie unsa cu un amestec facut din putin unt, scortisoara și zahar (...)
Spaniolii au fost cei care au modificat compozitia bauturii de ciocolata, prin adaugarea de zahar și scortisoara, cu scopul de a scapa de gustul puternic amar (...)
Daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine și ea s-a cristalizat în borcan, puneti-l într-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie în borcan, la fel se procedeaza și cu dulceata zaharisita (...)
Daca vreti sa reparati maioneza taiata trebuie sa scoateti o lingura de maioneza taiata într-un castron separat, picurati incet în ea, frecand tot timpul, o lingura de apa calda, pana cand incepe sa se lege, se adauga apoi, putin cate putin, restul de maioneza taiata (...)
Inghetata preparata în casa nu va avea cristale de gheata daca adaugi în compozitie cateva picaturi de zeama de lamaie (...)
La mancarea din orez, ceapa se taie marunt, se caleste bine, se adauga orezul, pregatit ca mai inainte, la sfarsit se pune bulionul, verdeata (...)