Mentinerea prospetimii branzei se poate face prin freacarea cu putin ulei sau unt peste branza cu rolul de a previi uscarea și craparea acesteia
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Mentinerea prospetimii branzei se poate face prin freacarea cu putin ulei sau unt peste branza cu rolul de a previi uscarea și craparea acesteia
Cunoscut și utilizat cu succes în medicina naturista ca medicament, oul de prepelita are efecte terapeutice, în diferite afectiuni ca: hepatite, afectiuni renale, hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari gastrice, obezitate, scleroza coronariana, pentru refacerea energetica a organismului dupa radio-terapie sau interventii chirurgicale, pentru dezvoltarea copiilor, pentru sportivi, femei gravide etc (...)
Cel mai bun caviar este dat de nisetru, un peste care traieste în apele Marii Negre și Marii Caspice (...)
Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, în proportie de o lingurita la 5 l lichid, sau în sosul din cratita, la 1 kg de carne (...)
Legumele trebuie fierte în apa sarata, dar numai atat cat lichidul sa le acopere, belsugul de apa spala substantele hranitoare (...)
Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea din preparatele culinare cu rosii (...)
Daca ati curatat cartofii și pana sa-i fierbeti s-au inegrit, pentru a-i albi puneti cateva picaturi de otet în apa în care fierb, cartofi devin albi, iar gustul otetului nu se simnte (...)