Daca din greseala s-a facut mancarea prea sarata, se poate “repara” daca se adauga putin otet de mere, zahar, sau se fierb 1-2 cartofi în mancare
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Daca din greseala s-a facut mancarea prea sarata, se poate “repara” daca se adauga putin otet de mere, zahar, sau se fierb 1-2 cartofi în mancare
Legumele congelate trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert într-un vas cu putina apa clocotita și putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida și aroma legumelor nu se pierde (...)
Pentru borsuri, zarzavatul se fierbe mai intai în apa cat cuprinde zarzavatul, iar borsul se adauga numai dupa ce a fiert bine zarzavatul (...)
Exista un restaurant medical unde la “internare”, medicul de garda te “consulta” și în functie de diagnostic (preferinte culinare) o asistenta te conduce la o masa din sala “antrax” sau “morfina” (...)
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum (...)
Siopaoo reteta traditionala din Hong Kong care nu inseamna altceva decat “pisica prajita”, aceasta specialitate este servita, de multe ori, în regim de fast – food, alaturi de chifle de orez fierte (...)
Spanacul, salata, prazul, loboda, stevia se pun la fiert în apa putina în care s-a adaugato jumatate de lingurita de sare, sarea le conserva culoarea (...)