Cand bateti carnea pentru snitele sau fripturi, fundul de lemn sa nu fie uscat, pentru ca absoarbe tot sucul, umeziti-l putin, inainte de a-l intrebuinta
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Cand bateti carnea pentru snitele sau fripturi, fundul de lemn sa nu fie uscat, pentru ca absoarbe tot sucul, umeziti-l putin, inainte de a-l intrebuinta
Pentru pastrare nucile se culeg cand sunt bine coapte și incep sa cada din pom (...)
Oaie în gelatina se prepara prin jupuirea capului unei oi și se fierbe pana cand carnea devine moale, dupa care se toaca, se pune din nou în zeama și se lasa la racit (...)
Ouale proaspete se aleg în urmatorul fel: oul proaspat e mai transparent la mijloc decat la capete, daca punem un ou într-un vas cu apa și el cade la fund, e proaspat, daca pluteste e vechi (...)
Este mai bine sa spalati legumele și zarzavaturile în apa sarata, în modul acesta, indepartati sigur insectele, ouale și viermii ascunsi în ele și care sunt greu de vazut (...)
Uleiul de orez este foarte folosit în bucatariile asiatice deoarece este potrivit pentru prajitul la temperaturi inalte (...)
Daca o supa sau o friptura este prea dulce, se adauga sare (...)