Ca sa capete aspect frumos, merele coapte se ung inainte de a fi introduse în cuptor cu putin unt (ulei), ele devenind lucioase
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Chimie, Natură Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Ca sa capete aspect frumos, merele coapte se ung inainte de a fi introduse în cuptor cu putin unt (ulei), ele devenind lucioase
Fructele curatate de coaja și taiate bucati isi schimba foarte repede culoarea, puneti-le într-un vas cu apa cu 2-3 linguri de suc de lamaie, asa vor ramane proaspete la culoare, pana ce la veti pune în salate, compoturi sau prajituri (...)
Budinca din sange este o delicatesa, cunoscuta și sub numele de budinca neagra, formata dîntr-un carnat din sange umplut cu cereale, cartofi sau grasime (...)
Maioneza taiata se repara punand într-un castron o lingura de apa fierbinte (...)
Drojdia de bere ramane proaspata cateva saptamani daca o presam bine pe fundul unui pahar, pe care-l asezam rasturnat, cu gura în jos, pe o farfurie adanca, ce se tine la frigider (...)
Rosiile moi devin iarasi tari daca sunt lasate vreme de 15 minute în apa rece, de la frigider (...)
Alimentele nu se mai lipesc de peretii congelatorului, daca puneti sub ele un covaras pe masura, dîntr-o folie de plastic atunci cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult și nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa (...)