Pe langa aromele clasice, mai exista inghetata cu ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Pe langa aromele clasice, mai exista inghetata cu ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon
Verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect de argint ce se pune în apa în care fieb ciupercile și care, în cazul ciupercilor otravitoare, se inegreste, fie cu patrunjel verde, care se ingalbeneste în prezenta otravii, sau cu jumatate de ceapa care se albastreste, se invineteste sau se innegreste în caz ca ciupercile […] (...)
Friptura de porc va prinde o crusta apetisanta, crocanta și aspectoasa daca o veti unge în timpul prepararii cu putina miere de albine (...)
Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb în apa clocotita, sarata (...)
Aluatul trebuie framantat cat mai mult pentru a deveni pufos, iar coca trebuie sa nu se rupa în timp ce este framantata (...)
Spaniolii au fost cei care au modificat compozitia bauturii de ciocolata, prin adaugarea de zahar și scortisoara, cu scopul de a scapa de gustul puternic amar (...)
Se pune putina sare în tigaie inainte de a pune la fript carnea și grasimea ramane acolo, nu va mai sari pe pereti sau pe noi (...)