Italienii au fost primii din Europa care au folosit furculita (venetienii) și primii care iau în considerare ordinea mancarurilor și relatia dintre felurile de mancare servite (florentinii)
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Italienii au fost primii din Europa care au folosit furculita (venetienii) și primii care iau în considerare ordinea mancarurilor și relatia dintre felurile de mancare servite (florentinii)
Atunci cand se pregateste orice carne nu se pune niciodata sare la inceput, pentru ca se intareste carnea (...)
Carnea maruntita, cu grasime, coastele, cea de calitate inferioara, se foloseste la prepararea tocanitelor, a mancarilor cu legume (...)
Dietetic, se recomanda fierberea directa în apa clocotinda a oului spart de coaja (...)
Inainte de a fi introdusa în cuptor, friptura nu trebuie presarata cu boia sau cu verdeturi uscate pentru ca se va arde (...)
Ceapa se pastreaza la un loc uscat, impletita în funii, sau vrac pe un loc plat, în asa fel incat sa nu fie suprapusa în straturi (...)
Cascavalul Camembert se fabrica din lapte de vaca nepasteurizat, care matureaza mai multe saptamani în forme speciale, intorcandu-se pe o parte și pe alta, pana se acopera în intregime cu o crusta alba (...)