Borcanele în care se pune dulceata, gemul, pelteaua, compotul, se spala bine, se lasa la scurs, nu se sterg în interior, iar capacele sa se inchida ermetic
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Borcanele în care se pune dulceata, gemul, pelteaua, compotul, se spala bine, se lasa la scurs, nu se sterg în interior, iar capacele sa se inchida ermetic
Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca, peste uleiul incins, se presara putin zahar tos (...)
Ciresele pot “scapa” de viermi daca sunt lasate în apa, fara codite (...)
Pentru a incalzi pireul de cartofi, se adauga acesta la putin lapte cald și se amesteca (...)
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum (...)
Ouale nu trebuiesc tinute în frigider în apropierea alimentelor mirositoare, deoarece preiau prin coaja lor mirosurile (...)
Atunci cand fierbi oua, trebuie sa adaugu sare în apa (...)