Laptele se poate pastra fiert, la loc racoros, cca 50 de ore daca se adauga 1g de acid boric la litru
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Laptele se poate pastra fiert, la loc racoros, cca 50 de ore daca se adauga 1g de acid boric la litru
Ceapa nu mai provoaca lacrimi la curatat, daca în apropiere aprindeti o lumanare (...)
Daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine și ea s-a cristalizat în borcan, puneti-l într-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie în borcan, la fel se procedeaza și cu dulceata zaharisita (...)
Patrunjelul, mararul, tarhonul și leusteanul uscte isi pastreaza mai bine culoarea și aroma daca sunt tinute în borcane de culoare inchisa, verdeturile se usuca foarte bine și repede în cuptor (...)
Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi nu se piseaza în piulite, pentru ca devin uleioase, ele trebuie date prin masina de tocat nuci sau prin masina de tocat carne (...)
Ciresele pot “scapa” de viermi daca sunt lasate în apa, fara codite (...)
Cascavalul Halloumi din Cipru este recunoscut datorita calitatii deosebite și prin faptul ca nu se topeste la temperaturi foarte inalte (...)