Calitatea mierii de albine se verifica cu ajutorul unui varf de creion chimic, daca acesta se dizolva și coloreaza mierea, inseamna ca ea este falsificata
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Chimie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Calitatea mierii de albine se verifica cu ajutorul unui varf de creion chimic, daca acesta se dizolva și coloreaza mierea, inseamna ca ea este falsificata
Potrivit unei legende, un grup de pirati englezi au introdus bautura în Anglia dupa ce au confiscat ciocolata de pe o nava spaniola (...)
Cartofi fierti se curata mult mai repede daca imediat dupa ce sunt scosi din apa fierbinte, se clatesc repede în apa rece (...)
Feliile de pepene rosu se mananca intotdeauna cu furculita și cutitul. Daca gasiti seminte, scuipati-le în pumn și puneti-le apoi pe marginea farfuriei. (...)
Branza se rade fara sa se sfarame daca inainte de folosinta o puneti pe o hartie, la congelator, vreme de 30 minute (...)
Salata Caesar si-a primit numele nu de la Julius Caesar, ci de la Caesar Cardini, care a inventat-o în Tijuana-Mexic pentru restaurantul Palace (...)
La prepararea prajiturilor, indiferent cat de dulci sunt, se adauga putina sare (...)