Guma de xantan este o polizaharida naturala obtinuta prin fermentarea glucozei cu ajutorul bacteriei Xanthomonas campestris
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Guma de xantan este o polizaharida naturala obtinuta prin fermentarea glucozei cu ajutorul bacteriei Xanthomonas campestris
Frunzele de coriandru trebuie folosite doar proaspete pentru ca isi pierd aroma atunci cand sunt uscate (...)
Menta este folosita printre altele și la parfumarea branzeturilor (...)
Friptura din carne tocata se prepara doar în cuptor, la foc potrivit și în tavi de chec sau vase de Jena unse (...)
Eschimosii si-au facut propria lor inghetata, numita akutaq, din grasime de ren, foca sau elan (...)
Incalzirea repetata a mancarii duce la pierderea vitaminelor (...)
Faina de porumb (malaiul), se incinge la caldura, iar la umezeala se mucegaieste (...)