Lutefisk sau lutefish este mancare traditionala norvegiana ce se prepara din peste pastrat mai multe zile în solutie de soda de potasiu (lesie) pana cand se dizolva complet
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Lutefisk sau lutefish este mancare traditionala norvegiana ce se prepara din peste pastrat mai multe zile în solutie de soda de potasiu (lesie) pana cand se dizolva complet
Popularitatea bomboanelor de ciocolata a explodat pur și simplu dupa Primul Razboi Mondial, cand ciocolata a fost inclusa drept ratie fiecarui soldat inrolat (...)
Prajiturile, cozonacul și sandvisurile se mentin proaspete, daca se tin într-o cutie de tabla inchisa, în care se pune un mar (...)
Cand afara e cald, laptele nu se strica asa de repede, daca la fiert se adauga o lingurita de zahar la 1 litru de lapte (...)
Sangele și fierea de sarpe sunt considerate o delicatesa în Jakarta centrala, unde acestea se prepara în scopuri medicinale (...)
Branza intarita se inmoaie daca se inveleste într-un servetel imbibat în vin alb și se pastreza astfel la rece, timp de o ora (...)
Daca în compotul pe care il pregatim punem imediat dupa ce il luam de la fiert o bucatica de unt, gustul lui devine de 100 de ori mai bun (...)